6.7.2020. 8:27
0
Sattler u Mostaru i Trebinju: Uručiti će respiratore i drugu opremu
Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler posjetit će danas Mostar i Trebinje.

Tokom posjete Mostaru, Sattler će u prostorijama Sveučilišne kliničke bolnice Mostar uručiti četiri respiratora u prisustvu premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega.                

Istoga dana iz Mostara će započeti isporuka 20 ultrazvučnih aparata koje je donirala EU za potrebe medicinskih ustanova širom BiH.

U Trebinju, Sattler će sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alenom Šeranićem uručiti medicinsku opremu za Javnu zdravstvenu ustanovu 'Bolnica Trebinje', koja uključuje dva respiratora i rendgen aparat.

Nabavku ove opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19, ukupne vrijednosti 7 miliona eura, a kojeg provodi UNDP BiH.

U sklopu posjete Trebinju, Sattler će se sastati i sa vlastima Grada Trebinje te predstavnicima nevladinih i omladinskih organizacija.

Isporuka medicinske opreme Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru planirana je 10.00 sati, ulaz ispred Centra urgentne medicine, ul. Bijeli Brijeg.

Isporuka medicinske opreme za JZU 'Bolnica Trebinje' u Trebinju planirana je u 13.30 sati, ul. dr Levija 2. 


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.