7.7.2020. 15:18
0
Ambasador Srbije u BiH hitno pozvan u Beograd
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozvala je danas na hitne konsultacije u sjedište Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidu Smajić.

Brzo je uslijedio odgovor te je ambasador Republike Srbije u Sarajevu Aleksandra Đorđevića hitno pozvan u Beograd.

Ovu vijest u Predsjedništvo BIH posalo je Đorđević jer je morao otkazati sasatanak sa Šefikom Džaferovićem koji je lično želio izraziti protest zbog presude Huseinu Mujanoviću, koji je jučer osuđen na 10 godina zatvora pred srbijanskim sudom zbog navodnih ratnih zločina počinjenih na teritoriji naše zemlje.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.