7.7.2020. 18:44
0
Prekinuto neprijavljeno javno okupljanje 'Pravde za Davida'
Iz Policijske uprave Banja Luka tvrde da su, nakon odbijanja da se raziđu, prekinuli neprijavljeno javno okupljanje pripadnika i aktivista političke partije "Pokret pravde" te priveli organizatora tog okupljanja osobu inicijala O.P.

Navode da su policijski službenici upozorili pripadnike i aktiviste političke partije "pokret Pravde" da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine u Banjoj Luci, jer nije organizovano u skladu s Zakonom o javnom okupljanju RS.

Nakon što su odbili da postupe po nalogu policije da se raziđu, policijski službenici su priveli O.P. u prostorije Policijske uprave Centar Banja Luka.

- Organizatori ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrtaivne službe Grada Banja Luka za zauzimanje javne površine – navedeno je u saopćenju.

Priveden je aktivista neformalne grupe građana "Pravda za Davida" Ozren Perduv, koji je s još dva člana te grupe imao namjeru da održi konferenciji za novinare u centru Banje Luke.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.