9.7.2020. 15:25
0
Dženan Đonlagić: Na sceni je rušenje državnih institucija
Poslanik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić ocijenio je da neusvajanjem Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, predstavnici SNSD-a i HDZ-a pokušavaju rušiti legalno izabran sastav Centralne izborne komisije.

- Žele onemogućiti finansijski okvir CIK-u da uđu u nastavak aktivnosti u vezi organiziranja lokalnih izbora. Ovog puta su iskoristili budžet kao alat za prolongiranje daljnjih aktivnosti - rekao je Đonlagić.

Smatra da je ponovo na sceni "rušenje državnih institucija, jer ne mogu da prežale što nemaju politički uticaj na sastav CIK-a".

Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatran u prvom čitanju, upućen je Kolegiju doma na usaglašavanje. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.