12.7.2020. 18:15
3
Gavrankapetanović: Uradit ćemo sve da se više nikad ne desi tragično lutanje pacijenta
Urgentni centar Opće bolnice "primarijus Abdulah Nakaš" od naredne će subote raditi svaki dan u sedmici.

Rezultat je to svojevremenog dogovora menadžmenta KCUS-a, bivše uprave Opće bolnice i ministra zdravstva KS Rusmira Mesihovića. 

"Naređeno od strane Kantona, a na osnovu sporazuma, pocinjemo realizirati od 18. jula. Primat ćemo sve građane Sarajeva koji pripadaju sekundarnom nivou zdravstvene zaštite. Trijaža je dobro urađena u domovima zdravlja i Hitnoj pomoći kao i prijem na Klinički centar odmah sve što pošalje konzilijum ljekara Opće bolnice ključni su uslov za izvršenje sporazuma. Mi smo mala bolnica, sa 315 kreveta, ali uradit ćemo sve da se više nikad tragično lutanje pacijenta ne desi. Međutim, nužno je da kadrovsko, prostorno i finansijsko osiguranje od strane Kantona Sarajevo bude na nivo, kako bismo izvršili zadatak", rekao je ovim povodom za Patriju direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović.

Pozvao je sve u zdravstvenom sistemu da rade kao jedna duša.  

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.