16.7.2020. 11:28
0
Dr. Stevanović: Profesor Gavrankapetanović teoretski ne može ostati bez licence u ovom postupku
Prim. Dr. Dragan Stevanović, internista i donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" u Sarajevu kaže da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, ni teoretski ne može ostati bez licence.

- To je neprimjereno što se pokušava sa Dr. Gavrankapetanovićem u ovom postupku. Drugo, etički komitet uopšte nije nadležan da utvrđuje disciplinsku odgovornost članova, tako da to što rade, totalno je po Statutu nepropisno. Radi se o običnom obračunu, u strahu od onosga što je neminovno, a to je neposluh na KCUS-u. MIslim da profesor Gavrankapetanović ni teoretski ne može ostati bez licence jer to bi moralo da ide na sud časti Kantonalni, pa onda na Federalni - kaže dr. Stevanović. 

Podsjetimo, u Sarajevu je jučer održana sjednica Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj se raspravljalo i o prijavi protiv prof. dr. Gavrankapetanovića, koji je prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na slučaj odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović.

Međutim, nije bilo većine da bi se na sjednici izglasala odluka o oduzimanju licence ovom ljekaru.  


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.