18.7.2020. 17:50
0
Pet stranaka u BiH ima nove nazive za izbore
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka u prijavi, ovjerila prijave za 87 političkih stranaka za učešće na lokalnim izborima 2020. godine u BiH zakazanim za nedjelju, 15. novembra 2020. godine za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Među ovjerenim političkim strankama je i pet političkih stranaka koje su dostavile nove nazive koji će se koristiti u izborne svrhe i jedna politička stranka koja je dostavila pravosnažno rješenje o registraciji stranke iz sudskog registra.

Preostale ovjerene političke stranke su u cjelosti ili djelimično dostavile nedostajući broj validnih potpisa podrške birača. 
Odbijena je prijava za učešće na izborima političke stranke Napredna Srpska-NS jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak, odnosno nije dostavila novi naziv političke stranke koji bi se koristio u izborne svrhe.

Nakon otklanjanja nedostataka danas je CIK BiH ovjerila prijave za učešće na lokalnim izborima 2020. godine za 81 neovisnog kandidata kao i četiri neovisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina. 

Odbijene su prijave za učešće na izborima za 16 neovisnih kandidata jer ne ispunjavaju zakonom propisane uslove.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.