19.7.2020. 16:59
0
Mektić: Dodik laže po RTRS-u, a 'Srpsku čast' primao i u Palati predsjednika RS
Milorad Dodik je u intervjuu za beogradsku "Politiku" govorio o optužbama prema kojima je on umiješan u nerede u Beogradu i to preko organizacije "Srbska čast" sa kojom ima bliske i dobre odnose.

To je prethodno u razgovoru za beogradski list "Danas" kazao i Dragan Mektić, bivši ministar sogirnosti BiH. On je na društvenim mrežama danas opet demantovao Dodika.

Mektićev tvrdnje u "Danasu" je demantirao Pero Simić, Dodikov portparol, govoreći bivšem ministru i aktuelnom državnom poslaniku da je "instrument muslimanskog Sarajeva i Bakira Izetbegovića".

Nakon svoga savjetnika napokon se oglasio i sam Milorad Dodik, u "Politici".

"To što sam se prije nekolko godina uslikao na ulici pa se iz toga pravi ideologija koja se raširila svijetom do te mjere da mi ovdje imamo paravojne formacije, izmišljotina je SDS-a", kazao je Dodik. Svi mediji u Republii Srpskoj, a naročito režimski RTRS, dao je ovoj izjavi posebno mjesto u svojim emisijama.  

Uskoro mu je odgovorio Dragan Mektić na svom twitter profilu.

"Dodik laže na RTRS-u kad kaže da se sa pripadnicima "Srpske časti" slučajno slikao na ulici u BL. Ova slika dokazuje da ih je primio i slikao sa njima u Palati predsjednika RS", napisao je Mekić i objavio fotografiju Dodika sa čelnim ljudima ove paravojne, proruske desničarske organizacije, predvođenih Bobanom Stojkovićem iz Niša.

Evo Srpske časti i u Narodnoj skupštini RS što pokazuje očiglednu povezanost ove formacije i vlasti u RS. Dakle u Srbiji na protestima nisu mogli biti bez blagoslova Milorada Dodika. Lažni pokušaj Pere Simića da to demantuje samo to još jače potvrđuje" napisao je Dragan Mektić.




(Patria)








 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.