22.7.2020. 17:19
0
Sud presudio: Odluka CIK BiH o odgađanju Lokalnih izbora 2020. godine za 15. novembar zakonita
Centralna izborna komisija BiH je danas, 22.07.2020. godine primila Rješenje Suda BiH kojim se žalba Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske na odluku Centralne izborne komisije BiH od 23.05.2020. godine o odgađanju Lokalnih izbora 2020. godine odbija kao neosnovana.

U obrazloženju Rješenja se navodi da „prema shvatanju vijeća Apelacionog odjeljenja, datum održavanja odgođenih izbora za 15. novembar ne predstavlja kršenje odredbe člana 14.2 stav 4. Izbornog zakona BiH, kako to žalitelj neosnovano ističe, nego upravo suprotno, proizilazi iz pravilne primjene prava u skladu sa osnovnim principima Izbornog zakona BiH u pogledu općih normi na osnovu kojih se određuje dan održavanja izbora“.

Apelaciono vijeće Suda BiH konstatuje da je pobijana odluka CIK BiH pravilna i zakonita, a žalba neosnovana. 

(Patria)

BiHSudCIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.