27.7.2020. 9:16
0
Hitna sjednica Zastupničkog doma BiH, posljednji datum za spas izbora
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH održat će danas hitnu sjednicu na čijem je dnevnom redu samo izvještaj zajedničke komisije oba doma Parlamenta o postizanju identičnog teksta zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu.

Jedan prijedlog budžeta je usvojen na Predstavničkom domu PS BiH, dok je na Domu naroda PS BiH on usvojen uz još šest amandmana koje je predložio HDZ BiH. Zato je potrebno postići identičan tekst koji će biti usvojen ponovo u oba doma PS BiH. Nije prihvaćen amandman zastupnika Jasmina Emrića o izdvajanju 450.000 KM za migrantsku krizu. 

Početak hitne sjednica Predstavničkog doma zakazan je za 13.30 sati. Ovo je poslejdni datum za osiguravanje sredstava za održavanje izbora u novembru.

U komisiju za postizanje identičnog teksta su u ime Predstavničkog doma imenovani poslanici Dragan Bogdanić (SNSD), Predrag Kožul (HDZ BiH) i Adil Osmanović (SDA), dok je Dom naroda u komisiju imenovao delegate Dušanku Majkić (SNSD), Lidiju Bradara (HDZ BiH) i Asima Sarajlića (SDA).

Sjednica Komisije bit će održana sutra u 11.00 sati. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.