27.7.2020. 15:35
0
Konačno: Bosna i Hercegovina dobila Budžet za 2020. godinu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitnoj sjednici usvojio je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine. Za su glasala 23 zastupnika, a osam protiv. Samim ovim glasanjem usvojen je i Budžet za 2020. godinu

Podsjećamo, Zajednička komisija za usaglašavanje teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu usaglasila je tekst Zakona o budžetu, koji su Predstavnički dom i Dom naroda usvojili sa različitim amandmanima.

Komisija je utvrdila tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema usaglašenom tekstu, budžet je u obliku kako ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču, dostavilo Vijeće ministara BiH.
Zukan Helez, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ocijenio je usvajanje budžeta kao kapitulaciju Bakira Izetbegovića pred Draganom Čovićem, dok je Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu, ocijenio usvajanje budžeta kao intelektualne uvrede.

Amandmanima HDZ-a umanjena su odvajanja za sanacije ekonomskih šteta uzrokovnih pandemijom koronavirusa te je 750.000 KM vraćeno u kapitalne izdatke Parlamenta BiH za nabavku automobila i renoviranje prostorija.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.