28.7.2020. 20:14
0
Požarna linija kod Trebinja ponovo zaprijetila kućama
Požar iznad naselja Banjevci u blizini Trebinja i dalje je aktivan, vatra je ponovo bila zaprijetila kućama i objektima, a vatrogasci kažu da je vjetar najveći neprijatelj, pa se požarna linija brzo širi.

Zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Neđo Ćuk rekao je Srni da je najteže gasiti krak koji ide prema selu Necvijeće jer je tamo teren nepristupačan.

"Sada gasimo i ovaj manji dio požara koji se širi prema gradu i to ćemo brzo ugasiti", kaže Ćuk.

Zbog gustog dima otežano se odvija saobraćaj na dijelu puta Trebinje-Bileća, u mjestu Mili.

Ćuk dodaje da se i dalje pazi krak prema Milima da vatra ne bi prešla magistralni put i zaprijetila planini Leotar.

Na terenu je veliki broj vatrogasaca, građana, a pomoć pružaju i pripadnici Civilne zaštite.

Ovaj požar buknuo je danas oko 13.00 sati u trebinjskom naselju Banjevci, a vatra se proširila na brda "Kravice" i "Gljiva".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.