30.7.2020. 19:13
0
Federalni inspektor firmi "Krom reciklaža" iz Drvara dao rok od 30 dana da zbrine otpad iz Italije
Nakon što je Ministarstvo okoliša i turizma FBiH na čelu s ministricom Editom Đapo prijavilo inspekciji da je u Drvaru i Bosanskom Grahovu nelegalno odlagan tekstilni otpad uvezen iz Italije, izvršeno je više inspekcijskih nalaza te je federalni inspektor za zaštitu okoliša Senad Jašarspahić donio rješenje prema kojem se vlasniku firme „Krom reciklaža“ d.o.o. Drvar nalažu tri mogućnosti, piše Avaz.

Naloženo je da sav tekstilni otpad uvezen iz Italije prikupi i preveze ga na lokaciju predviđenu Dozvolom za upravljanje otpadom, a to je industrijska zona u općini Drvar, na lokaciji Pasijak.

Ukoliko nije u mogućnosti to uraditi naloženo je da otpad vrati u Italiju.




Kao treća mogućnost naloženo je da navedenu robu prikupi, obradi i zbrine na odgovarajući način, a u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom i kod ovlaštenih operatora za obradu i konačno zbrinjavanje otpada.

Iz inspekcije je ovoj firmi dat rok od 30 dana da izvrši neku od navedenih mjera.




Podsjećamo da su zbog odlaganja ovog otpada protestirali i stanovnici Drvara i Bosanskog Grahova.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.