5.8.2020. 18:40
0
Čerkez o online SFF-u: Čestitke na hrabrosti i odgovornosti svih
Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez oglasio se povodom današnje odluke rukovodstva Sarajevo Film Festivala da se ovogodišnji kulturni događaj održi online putem odnosno bez prisustva publike i svega onoga što krasi svjetski poznatu filmsku smotru.

"Takvi smo mi, uvijek spremni da osuđujemo, javno negodujemo, a da pri tome ne raspolažemo svim informacijama. Već duži vremenski period odgovorni ljudi na čelu sa Mirom Purivatrom rade sa epidemiolozima i drugim stručnjacima na organizaciji SFF-a u ovakvim okolnostima", napisao je Čerkez.

On je istakao da je rukovodstvo SFF-a poštujući dogovore, trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke struke, kao ozbiljne i odgovorne osobe danas, sasvim sigurno, donijelo najtežu odluku u historiji SFF-a – da se održi online, bez publike.

"Ne zaboravimo da ni rat nije zaustavio ovaj najvrijedniji kulturni i ekonomski događaj, važan za cijelu BiH. Čestitke na hrabrosti, zdravom rezonovanju i odgovornoj odluci cijeloj ekipe na čelu sa Purivatrom. Čestitke epidemiolozima i svim drugim profesionalcima na uloženim naporima da se festival održi. Žao mi je što je jedan ovakav kulturni i ekonomski projekat otkazan. Čekalo se do zadnjeg trena, ali epidemiološka situacija nije dozvolila održavanje SFF-a. Uživajmo u nekoj novoj formi SFF-a koja će, ne sumnjam, biti podjednako kvalitetna", poručio je Čerkez.

Podsjetimo, zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14.-21. august) u potpunosti će biti održan u online formatu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.