6.8.2020. 12:04
0
Radončić i Komšić 'zakuhali' zbog ministra zdravstva
Demokratska fronta i Savez za bolju budućnost od jučer "ratuju" saopćenjima a u vezi imenovanja ministra zdravstva. Iz SBB-a su kategorično poručili da neće podržati prijedlog DF-a Nijaza Štitkovca, a DF u reakciji navodi da je on spreman preuzeti odgovornost u teškoj zdravstvenoj krizi ali mu SBB ne da.

SBB je reagirao na te navode ističući da SBB neće bezrezervno podržavati njihove kandidate.

"Razlog je veoma jednostavan: prethodni ministar je u svojoj biografiji imao upisan direktorski mandat na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, imao je zvanje univerzitetskog profesora i važio je kao referentni stručnjak, pa je, ipak, veoma neslavno završio svoj mandat. Pod DF-om, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo nije uspjelo da izgradi efikasan „put pacijenta“, Domovi zdravlja nisu funkcionirali, a nepotrebni  rivalitet između Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i drugih medicinskih ustanova potpuno je kulminirao. Također, za cijelo vrijeme trajanja pandemije, ministar iz DF-a nije uspio da obezbijedi dodatne bolničke kapacitete za oboljele od korone, nije uspio da izgradi izolatorij u krugu Opće bolnice, ali je njegovo Ministarstvo uspjelo da baci više stotina hiljada KM na nepotrebnu adaptaciju Arhitektonskog fakulteta, čije je otvorenje spektakularno posjetio predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Sada DF odgovornost za takvo stanje želi da prebaci na SBB, jer se SBB protivi izboru dr. Nijaza Štitkovca, za kojeg DF tvrdi da je u stanju da spasi zdravstvo Kantona Sarajevo. Poučeni lošim iskustvom i činjenicom da se nudi znatno nereferentniji kandidat, SBB neće trčati da podrži izbor neadekvatnih ličnosti na najzahtjevnije funkcije u društvu. Legitimno je pravo svake stranke da u koaliciconim odnosima zadrži ovu vrstu rezerve, koja je u najboljem interesu građana i javnog zdravlja", naveli su iz SBB-a. 

Nismo dugo čekali na odgovor iz Demokratske fronte a uslijedio je napad na predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. 

"Do podne pozicija, od podne opozicija! Tri mjeseca ministar, pa kada je vidio šta mu je posao, čovjek odustao! Tvrdi da nije ni sa kim u koaliciji, pogotovo sa SDA i DF-om, a ni jednu poziciju njegovi partijski kadrovi nisu napustili! Od brojnih direktorskih, ministarskih i inih mjesta od kantona do države BiH! Napada Komšića i predsjednika CIK-a pa tako jednim udarcem ubija dvije muhe, osporavajući legitimitet i jednog i drugog, a zapravo još jednom, ali nikada direktnije, uvlači se pod skute Čovića i Dodika. Hipohondar, ko biva zabrinut za moguće posljedice korone, udara po zdravstvu, a istovremeno koči imenovanje ministra istog tog zdravstva, jer je, po caru Trojanu riječ o „anonimusu“!! A ko biva Trojan je taj koji udara certifikat i doktorima, da ne spominjemo koliko je takva izjava uvreda za svakog normalnog čovjeka, pa i za ljekara. I budali je valjda već jasno o kojem je političkom tranvestitu riječ! O „najvećem neimaru u Bošnjaka“, spletkarošu i čovjeku kojemu se ne smije vjerovati! Još je daleko novembar. Do tada ćemo se naslušati još novih gluposti, uvreda i uvlakačkih poteza prema dvojcu Dodik-Čović od strane ovog „neimara“.
Opasno je kada nekoliko puta ponovljena laž počne da se tretira kao istina. To je taktika na koju on i oni igraju. Pa ko nasjedne, do njega je", saopćeno je iz DF-a. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.