9.8.2020. 17:52
1
Panika među zatvorenicima u KPZ Foča zbog koronavirusa
Sarajevski advokat Duško Tomić rekao je da su ga njegovi klijenti, Franc Kos i Nenad Radinković, koji robijaju u Kazneno popravno zavodu u Foči, obavijestili "da je zavladao koronavirus među zatvorenicima, da su trojica u izolaciji, a da je većina ostalih, među kojima su i oni u neprestanom strahu“.

Tomić je za Novosti kazao da mu je Radinković, koji čeka odlazak u novosadski zatvor, rekao da "od straha nikako ne spava, da je uplašen, uznemiren, jer smatra da nije uopšte isključeno da se zaraza, u tom zavodu, proširi".

"Slično mi je rekao i Kos, moleći da intervenišem kod nadležnih zatvorskih vlasti i onih koji su im nadređeni da saznam šta se događa, kakve se mjere preduzimaju kako bi bilo zaštićeno zdravlje, ne samo mojih klijenata", rekao je Tomić.

Dodao je da je ovo veliki problem i da svi odgovorni trebaju otvoriti četvore oči, kako ljudi koji robijaju ne bi platili glavom.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.