10.8.2020. 16:16
0
Goran Čerkez komentarisao odlazak na godišnji odmor Aide Pilav
Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, komentarisao je odlazak Aide Pilav na godišnji odmor, zbog čega je Naša stranka tražila smjenu predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

"Mi možemo to gledati na različite načine. Ja sam za to da se gleda efektivnost za vrijeme rada. Bit ću iskren, nemoguće je ukinuti godišnje odmore zdravstvenom sektoru kao što to neki misle", rekao je Čerkez, koji je rekao da mišljenje bazira na svom iskustvu.

"Od 20. januara do danas sam imao samo dva vikenda slobodna. Loše funkcioniram. Imam dijabetes, nemam štitne žlijezde. Da li odmor treba biti 14, 10, 15 dana - o tome se može razgovarati. Treba možda praviti kraće odmore. Odmarao sam tri dana, bio sam online, svaki dan, više puta i telefonom i svim", naveo je, ukazavši na manji broj stručnog osoblja u cijeloj FBiH.

"Infektologa je 51. urgentaša 19, 181 anesteziologa, 87 pneumofiziologa. 51 infektolog radi šest mjeseci. Ako u Sarajevu imate 1.200 slučajeva, računajte puta tri odmah koji su kući. Ovaj posao je - da ne bi pravili greške, odmor je potreban. Način na koji se organizuje, to je nešto o čemu se da razgovarati", kazao je Čerkez.

"Ima ljekara koji će se poslije ovoga odlučiti da odu odavde. Nas čeka ogroman angažman, sve veći i veći", poručio je.

Na pres-konferenciji je podsjetio da je upućen javni poziv svim privatnim laboratorijama za testiranje. Prijavile su se ukupno tri, dvije iz Sarajeva, jedna iz Tuzle.

"Prvi korak da bi neko radio testiranja je verifikacija laboratorije. Pozvali smo sve - ako dođe do problema. Kada se verifikuju - na kantonalnim ministarstvima je da te firme stave u sistem, da ne funkcionišu van sistema. Radit će isključivo PCR testiranje", rekao je Čerkez.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.