25.8.2020. 18:49
0
Direktoru SIPA-e uručeno priznanje MUP-a Republike Slovenije
Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum održao je danas radni sastanak s policijskim atašeom Republike Slovenije u BiH Matijažom Šinkovecom.

Na sastanku je razgovarano i o predmetima koji su važni kako za BiH tako i za Sloveniju, a odnose se na najteža krivična djela iz oblasti terorizma, organiziranog kriminala, trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te pranja novca, uz poseban naglasak na dalje jačanje i unapređenje kako operativne tako i strateške saradnje.

Zaključeno da je dosadašnja saradnja bila uspješna, te da će u narednom periodu biti još više unaprijeđena, s akcentom na blagovremenu razmjenu obavještajnih podataka i informacija.

Policijski ataše Republike Slovenije u BiH čestitao je direktoru SIPA-e na imenovanju i poželio puno uspjeha u radu. Kao znak zahvalnosti na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, direktoru SIPA-e uručio je priznanje "Zlatni znak policije" za dugogodišnju uspješnu saradnju u širenju sigurnosne kulture.

Ono predstavlja jedno od najvećih priznanja koje se dodjeljuje za dugogodišnju izuzetno važnu saradnju ili pomoć policiji Slovenije u obavljanju poslova koji se odnose na širenje sigurnosne kulture, jačanje i razvoj sigurnosti, ili za izuzetno važnu višestruku saradnju i pomoć u pojedinačnim sigurnosnim operacijama, u kojima su blisko sarađivali SIPA i MUP Republike Slovenije, saopćeno je iz SIPA-e.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.