26.8.2020. 10:32
0
Pala odluka: Draško Jeličić će, pored Ministarstva privrede, voditi i Ministarstvo zdravlja u KS!
Premijer Mario Nenadić je na osnovu Zakona o Vladi KS donio Odluku o određivanju ministra privrede Draška Jeličića (DF) za privremenog vršioca funkcije ministra zdravstva.

Ovakvu odluku premijer je donio zbog privremene spriječenosti ministra zdravstva, tj. bolovanja dužeg od 30 dana.

Ministar Jeličić obavljat će funkciju ministra zdravstva KS do imenovanja novog ministra, odnosno do stavljanja van snage ove odluke iz bilo kojih drugih razloga, saopćeno je iz Vlade KS. 

S obzirom da je za ministra zdravstva nakon ostavke ministra Rusmira Mesihovića DF predložio drugu kandidatkinju, a što ne žele podržati iz SBB-a, do okončanja tog procesa Jeličić će obavljati tu funkciju. 

Iako je Mesihović ovlastio svoju pomoćnicu da potpisuje akte ona je na bolovanju kao i još nekoliko uposlenika Ministarstva zdravstva zbog čega je itežan operativni rad Ministarstva. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.