29.8.2020. 18:39
0
Kraj godišnjih odmora: Dom naroda PSBiH 1. septembra
Kolektivni godišnji odmor je pri kraju. Njegov zvanični kraj obilježit će sjednica Doma naroda PSBIH koja će se održati 1. septembra.

Na sjednici, između ostalog, naći će se zahtjev predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića, prvog zamjenika predsjedavajućeg Bakira Izetbegovića i drugog zamjenika predsjedavajućeg Dragana Čovića za razmatranje Prijedloga dopune Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Također naći će se i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. 

Kada je riječ o zakonima nekoliko je prijedloga, a među njima Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, Prijedlog zakona o obaveznim doprinosima zvaničnika u institucijama BiH za borbu protiv pandemije COVID-a i Prijedlog zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama usljed pandemije COVID-19.

(Patria)

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.