4.9.2020. 11:07
0
Sarajevo: Danas vožnja podrške za Bošnjake Crne Gore
U Sarajevu će danas biti održana protestna vožnja u znak podrške Bošnjacima u Crnoj Gori koji su meta verbalnih i fizičkih napada u jeku postizbornih dešavanja u susjednoj zemlji.

Organizatori kolone koja će prodefilirati gradom su organizacije "Bošnjački pokret" i "Narodni front", a događaj nosi naziv "Braćo, nijeste sami".

Polazak je planiran s Bentbaše u 14 sati, a kolona će se kretati glavnim gradom BiH glavnom saobraćajnicom sve do Ilidže.

- Pozivam sve građane Sarajeva da se učešćem u koloni vozila pridruže podršci Bošnjacima u Crnoj Gori. Moramo biti svi svjesni činjenice da se Bošnjaci u Crnoj Gori suočavaju sa agresivnom velikosrpskom - četničkom politikom u okrilju politike Srpske pravoslavne crkve i režima Vučića iz Beograda", rekao je Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta.

Dodao je da je to ista politika koja je planirala i provela genocid nad Bošnjacima od 1992. do 1995. te agresiju na RBiH uz udruženi zločinački poduhvat opsade grada Sarajeva.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.