9.9.2020. 9:05
3
Komedija na bosanski način: Kandidatkinja iz SDA na Facebooku podijelila status kolegice iz SDP
U ljubavi i ratu, kažu, sve je dozvoljeno. Izbori predstavljaju bespoštednu bitku za fotelje. Uvrede, otkrivanje afera, javno objavljivanje detalja iz privatnog života, najniži mogući udarci, referendumi, najave otcjepljenja, čak i najave budućeg rata..., arsenal je do sada viđenih stvari u predizbornim kampanjama. Čini se da ne postoji oblik javnog djelovanja kojeg naši političari, manje ili više uspješno, nisu već isprobali.

Ipak, pojedinci su zašli u do sada neiskorišten prostor. Međutim, zaboravili su na jednu činjenicu. U doba informacionih tehnologija i društvenih mreža malo koja informacija može ostati neotkrivena. Zbog toga bi u ratu zvanom izbori trebalo ipak biti nekih granica. U protivnom, možete ispasti, najblaže rečeno neozbiljni, pa čak i smiješni, te postići efekat suprotan onome što se željelo.

- Već dugo vremena gledam, promatram, slušam i vidim da SDP nudi mnogo toga da pomogne građanima. Dali su prednost mladim poduzetnicima, rade na tome da ovu državu i njene građane zadrže u istoj ali sa nekim boljim uslovima za život. Zato sam i odlučila da se kandidujem i da postanem član ove divne porodice.

O meni neka govore moji prijatelji,ljudi koji me poznaju i koji znaju kada nešto odlučim da radim,to radim svim srcem i borim se do kraja. Jer samo tako svaki naš san i cilj može biti ostvaren. Očekujem Vašu podršku. Očekujem Vaš glas za sve nas. Za naše bolje sutra, napisala je 4. septembra na svom Facebook profilu kandidatkinja SDP-a BiH za Općinsko vijeće Srati Grad Sarajevo Emina Bulbul.

Dva dana nakon toga na Facebook stranici kandidatkinje SDA za isto općinsko vijeće Adele Kajanije pojavio se identičan post, uz samo jednu izmjenu. U skraćenici naziva stranke slovo "P" je zamijenjeno slovom "A", odnosno od SDP-a je postala SDA, kao stranka koja "nudi mnogo toga da pomogne građanima".

Ubrzo nakon što je slučaj "provaljen" na društvenim mrežama, nestao je post sa profila Adele Kajanija.

image

 

Emina Bulbul prokomentarisala je situaciju s Facebooka.

 

- Malo mi je čudno bilo da neko prepiše moju kandidatsku objavu koja je bila personalizirana i lična poruka mojim prijateljima i poznanicima. Sada mi je malo žao te djevojke jer se našla pod udarom javnosti, ali kandidati moraju ozbiljnije shvatiti svoju ulogu u izbornom procesu. SDP Stari Grad je ozbiljna organizacija i trudimo se komunicirati sa građanima, a onda građani izgube vjerubu procese kada vide ovakva ponašanja, odgovorila je Emina Bulbul, piše Oslobođenje.

 

Adela Kajanija nije odgovarala na upite o ovom događaju.

 

 

 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.