9.9.2020. 17:47
0
Košarac sa Đi Pingom o izvozu mlijeka na kinesko tržište
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Kine u BiH Đi Pingom o unapređenju ekonomskih odnosa dviju zemalja.

Na sastanku, koji je održan u rezidenciji Ambasade Kine, konstatovano je da su bilateralni odnosi BiH i Kine dobri i prijateljski, te da je potrebno intenzivirati i unaprijediti vanjskotrgovinsku saradnju.

Fokus razgovora bio je na mogućnosti plasmana mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH na kinesko tržište, nakon što je BiH popunila upitnik za izvoz ovih roba u Kinu. Istaknuto je da kineska strana trenutno analizira dostavljeni upitnik za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH, nakon čega će uslijediti proces procjene rizika, u okviru kojeg će kineski inspektori doći u BiH kako bi verifikovali proizvodne kapacitete.

Košarac i Đi Ping razgovarali su i o izvozu vina iz BiH na tržište Kine.

Košarac je ukazao na potrebu unapređenja ovog procesa, kako bi se poboljšalo poslovanje domaćih proizvođača vina u uslovima pandemije koronavirusa.

Ambasador Đi Ping uputio je poziv ministru Košarcu na sajam uvozne hrane, koji će u novembru biti održan u Šangaju, u cilju unapređenja vanjskotrgovinske saradnje BiH i Kine.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.