14.9.2020. 8:14
0
Zasjeda Izvršni odbor SDA KS: Na dnevnom redu Čamparina ostavka
Danas će zasjedati Izvršni odbor SDA Kantona Sarajevo na kojem bi se trebali izjasniti o ostavci Aljoše Čampare na mjesto člana Predsjedništva SDA. Iako se proteklih mjeseci, a naročito nekoliko posljednjih dana mogao predvidjeti ovakav potez Čampare, neki su ipak ostali iznenađeni njegovom ostavkom koju je u nedjelju i javno obznanio. On je stranačkom rukovodstvu i predsjedniku GO SDA uputio svoju neopozivu ostavku. Jedan od onih koji su ostali zatečeni ovom ostavkom je i čelnik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak kojeg je o ostavci obavijestio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Čampara nije želio za medije bilo šta govoriti na tu temu poručujući da je sve rekao pismom. On u pismu navodi da ovakva SDA gubi autoritet među građanima zbog korupcijsko-kriminalnih afera koje se ne rješavaju ni mjesecima od njihovog otkrivanja misleći na aferu "Asim". Posljednja kap koja je prelila čašu bio je napad na Čamparine saradnike u Ministarstvu unutrašnjih poslova FBiH u "režiji direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice" te je odlučio izaći iz stranačkih organa. 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović još polovinom prošle sedmice dao je izjavu kako je moguće da padne Vlada KS zbog nekih nezadovoljnih u stranci. Za sada Čampara nije ni potvrdio ni demantirao da će biti za smjenu Vlade KS ili dio nove skupštinske većine ali je evidentno razmimoilaženje sa stranačkim kolegama u Skupštini KS o brojnim pitanjima.   


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.