15.9.2020. 16:42
7
Savjetnica Aljoše Čampare podnijela krivične prijave protiv Osmana Mehmedagića i Avde Avdića
Kako je ranije najavila, Mirela Bubalo, savjetnica ministra Aljoše Čampare u Ministarstvu unutrašnjih poslova FBiH, podnijela je tužbu protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i urednika portala Istraga.ba Avde Avdića,

Ova tužba uslijedila je nakon što je portal Istraga.ba objavio tekst sa slikom sa nadzorne kamere iz ispostave BH Pošte na Alipašinom polju. U tekstu se tvrdi da se na snimku nalazi upravo Bubalo i da je u tom trenutku u pošti predavala krivične prijave protiv čitavog niza funkcionera u BiH, između ostalih i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Bubalo je u svom Facebook statusu napisala da su joj zbog iznošenja privatnih podataka u navedenom tekstu grubo prekršena prava i zloupotrijebljeni lični podaci.

- Krivičnu prijavu sam podnijela protiv Osmana Mehmedagića, Avde Avdića i n.n. lica iz JP „Pošte“ BiH zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela kažnjivih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i Krivičnim zakonikom Republike Srpske, a danas je moj advokat predao i privatnu tužbu za klevetu protiv Avde Avdića i portala Istraga.ba.

O meni su na nezakonit način prikupljani lični podaci koji su objavljeni javno - poput adrese, imena majke i oca, ličnih podataka supruga – što govori da je neko iz OSA BiH nezakonito pristupao i Sistemu zaštite identiteta građana (CIPS). U lažnom tekstu o tome da sam podnijela krivične prijave objavljena je adresa mog prebivališta, a otišlo se čak i korak dalje pa je u tekst ugrađena mapa koja pokazuje jasan put do ulaznih vrata mog doma! Zbog satanizacije u režiji Osmana Mehmedagića živim u strahu i moj život pretvoren je u pakao, napisala je, između ostalog, Bubalo u svom Faceboook statusu, prenosi avaz.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.