16.9.2020. 17:33
0
"Nakon Lukašenka, Zoran Milanović je jedini predsjednik neke države koji je nasamo primio Milorada Dodika"
Nakon predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jedini je predsjednik neke države koji je na samo primio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika, kazao član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić ocjenjujući da ta činjenica dovoljno govori i o jednom i o drugom.

- Što se tiče poštivanja i nepoštivanja, famozne konstitutivnosti, mogu reći da je to jedan sovjetski koncept rješavanja nacionalnog pitanja, koji je u Evropskoj uniji u potpunosti, kao nazadan, odbačen. Dakle, bore se za ono što je davno prevaziđeno - naveo je Komšić u saopćenju.

Kako je dodao, u EU sve su države građanske i ne poznaju nikakvu konstitutivnost, a Bosna i Hercegovina teži ka Evropskoj uniji odnosno ka ukidanju te konstitutivnosti, što Komšić i podržava, unatoč otporima zvaničnog Zagreba.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.