17.9.2020. 11:42
0
Počela sjednica Predsjedništva BiH
Počela je redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon nje zakazane su dvije vanredne sjednice.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović potvrdio je prošle sedmice da će se na redovnoj sjednici razmatrati šest tema, a one se tiču pandemije novog koronavirusa, puta BiH ka Evropskoj uniji, realizacije reformi NATO-a, ilegalnih migracija i trgovine ljudima, a jedna od tema bit će inicijativa o stavu za "mali Šengen".

Nakon te sjednice trebale bi uslijediti i dvije vanredne, jedna koju je zatražio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, a druga vanredna sjednica sazvana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte (DF) Željka Komšića na kojoj bi se razmatralo pitanje priznanja Kosova.


(Fena)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.