17.9.2020. 13:55
0
Pretres u KPZ Sarajevo: Bratu, koji je u pritvoru, pokušao unijeti drogu utisnutu u fotografije
Preduzimajući aktivnosti iz Strategije borbe protiv korupcije i Akcionog plana borbe protiv korupcije KPZ Sarajevo je došao do saznanja da će određene osobe pokušati unijeti drogu te da će to uradi na visoko sofisticirani način.

Pripadnici KPZ Sarajevo, na čelu sa direktorom Farukom Zubčevićem su u saradnji sa MUP-om KS-a napravili sačekušu te su tom prilikom otkrili da je R. A. pokušao drogu unijeti bratu R. S. koji se nalazi u pritvoru.

Pripadnici KPZ napravili sačekušu

- Saznanja o unošenju droge smo dobili od Ureda za borbu protiv korupcije i OSA-e. Nedozvoljena sredstva su bila hermetički utisnuta na poleđini fotografija i zaštićena specijalnom masom prozirnog karaktera i smještena u prethodno pripremljeni prostor unutar paketa koji je dozvoljen za prijem pritvorenim licima, rekao je Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo.

Kako saznajemo, radi se o dvije fotografije i o sintetičkoj drogi. 

R A. je danas uhapšen i priveden na ispitivanje, prenosi Oslobođenje.

PretresKPZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.