17.9.2020. 20:32
1
Nikšić odgovorio Fieldu:Niste pisali o Dodiku, kriminalu oko nabavki, HDZ-ovom rasističkom konceptu izbora
SDP-a gradska organizacija u Banjoj Luci našla se na udaru kritičara jer su uz ime kandidatkinja za lokalne izbore naveli koliko ima djece, dok se uz ime kandidata ističu samo karijerni uspjesi.

O tome se oglasio se i britanski ambasador Matthew Field, koji je pitao zašto je samo pored ženskih kandidata stavljen broj djece.

Ambasadorovu kritiku komenitrao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je britanskog ambasador upitao zbog čega se u svojim statusima na društvenim mrežama nije pozabavio i korupcijskim aferama koje posljednjih mjeseci potresaju bh. društvo.

"Ja sam ponosni otac kćerke i sina, te djed za sada jednog unuka. Nadam se da nisam nikoga uvrijedio ili ne daj Bože diskriminirao", napisao je na svom Facebook profilu predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

"Zašto ovo kažem? Naime moram reći da su mi promakli statusi uvaženog ambasadora Velike Britanije, nj.e. Matthewa Fielda, o pljački na respiratorima, svjedočenjima političara o kupovini gradonačelničke pozicije u Sarajevu, odbijanju Vlade FBiH da provodi zakon o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala iako im uredno svake godine Britanska vlada daje financijsku podršku", napisao je on.

 Nisam zapazio ni status o Dodikovom javnom ismijavanju međunarodne zajednice, kriminalu oko nabavke poljske bolnice, dodaje, HDZ-ovom insistiranju na rasističkom konceptu izbora, itd.

Ipak, nije mi promakla kritika ambasadora Fielda što su u jednoj organizaciji SDP-a, pojedine kandidatkinje, pored ostalog, odlučile da sa ponosom istaknu i da su majke. Zahvaljujem Fieldu što je nama u SDP-u skrenuo pažnju na ovaj ozbiljan društveni problem zbog čega sam na početku svog statusa pokušao otkloniti diskriminaciju koja je toliko nasekirala uvaženu ekselenciju ambasadora Velike Britanije", zaključio je Nikšić.

 
(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.