24.9.2020. 20:27
0
Izetbegović: Radončić mi je i rival i saradnik, za Čamparu ima mjesta u SDA
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da Američka ambasada i Delegacija EU traže od njega i Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH da nađu rješenje za Izborni zakon. On je ponovio da neće biti daljnjih pregovora dok se ne okončaju Lokalni izbori.

Izetbegović je kazao da nije izigrao dogovor s Čovićem već da su dali riječ da će pokušati naći rješenje.

„SDA brani građanski princip. Mi smo dali riječ da ćemo pokušati da riješimo nešto što čeka 12 godina. Ne vidim načina da napravim nešto između htijenja SDA i građanskih stranaka i HDZ-a. Ne možemo ucijenjeni pregovarati“, kazao je Izetbegović.

Predsjednik SDA govorio je i o odnosu sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

„Loše je za BiH za jednu vrlo fragilnu vlast ponovne prepirke sa gospodinom Radončićem. Na mnoge stvari šutim. Gospodin Radončić kaže da bi napustio Vladu FBiH.  Gospodin Radončić je sposoban i pragmatičan političar, sa jednim skromnim rezultatom na izborima on je uspio biti u vlasti i na tome mu treba čestitati. To što on nekad nešto kaže uoči izbora mi to praštamo. Pred lokalne izbore mu treba jedno odmicanje od SDA. Mi smo u isto vrijeme i rivali i saradnici i koalicioni partneri“, pojasnio je.

Kada je riječ o Vladi KS predsjednik SDA je kazao da je „na tankom koncu“ jer zavisi od tog 18. glasa.

„Nije nemoguće da se kroz pola godine ili godinu opet vratimo. Ona vlada koju je predvodio Edin Forto je imala jak PR. Kod ove je bilo obratno. Ova vlada je dosta radila a malo se hvalila. Vidjet ćemo šta će biti“, kazao je.

Na pitanje o optužbama koje je iznio Aljoša Čampara na račun SDA zbog čega je i podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva, Izetbegović je kazao da nije vidio ozbiljne optužbe. Govoreći o slučaju Asim Sarajlić predsjednik SDA je istakao kako je Čampara mislio da se sve treba vratiti na početak (izbor predsjednika KO SDA Sarajevo), ali da ostali članovi nisu mislili tako. On je kazao da za Čamparu ima mjesta u SDA.

„Gospodin Čampara je moj prijatelj, volio bih da ostane u stranci niko nije brže napredovao. U ovom času je na tri pozicije“, kazao je Izetbegović.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.