28.9.2020. 17:08
0
Konaković poručio kako Dević i Čelik žele nastaviti 'uhljebljavanje' u javni sektor
Sa 32 glasova zastupnika podržana je inicijativa zastupnika Aljoše Čampare da se policajcima nabave kamere koje će nositi na uniformama.

Mahir Dević, šef Kluba SDA tražio je da se očituje zakonodavno-pravna komisija o prijedlogu četiri kluba, a tom zahtjevu se pridružio i predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik. 

Zastupnik Elmedin Konaković kazao je da nije neočekivano da "pokušate osporiti pokušaj masovnog zapošljavanja u javni sektor."

"Dužni ste ovaj zaključak staviti na glasanje, ovakav trivijalan pokušaj kolege Devića tumačenja poslovnika zaista vam ne ide, vama bar predsjedavajući ne bi trebao biti urnek. U suprotnosti ste saučesnik u masovnom zapošljavanju nude se radna mjesta da neko za nekog glasa i molim vas stavite zaključak na glasanje", kazao je Konaković.  

Aljoša Čampara je kazao da mu se čini kako je ovo prvi put da se traži od zakonodavne-pravne komisije da se izjašnjava o zaključcima.

"Ukoliko neki zaključak nije u skaldu s ustavom ili sa zakonom naravno da se neće ni provoditi to je sasvim jasno. Što se mene tiče može se tražiti mišljenje, ali ja ne vidim da iko u KS može podržavati zapošljavanje u javnom sektoru pored korone i pored svih  problema s kojima su građani suočeni. Mislim da je potpuno opravdan zahtjev da se zaustave sva zapošljavanja a posebno ovo što se radilo u ranijem periodu. Ovo je sistemska korupcija i ja ću glasati za ovakav zaključak ma ko šta mislio jer ovo ide u korist građana“, kazao je Čampara. 

Vibor Handžić je podsjetio Čelika da je 25. februara potpisao zaključke koje je predložila SDA zastupnica Jasmin Bišćević Tokić i nije tražio izjašnjavanje Zakonodavne-pravne komisije. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.