1.10.2020. 16:31
0
Akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode od 5. do 19. oktobra
Uprava za vjerske poslove i Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini obavijestili su pripadnike Islamske zajednice u BiH da će ovogodišnja akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode biti organizirana od 5. do 19. oktobra 2020.

Prikupljanje će biti vršeno na području svih džemata i medžlisa koji djeluju u okviru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Navode da će poljoprivredni proizvodi prikupljeni u toj akciji bit će usmjereni za ishranu učenika medresa i za pomoć socijalno ugroženim osobama.

U saopćenju Uprave za vjerske poslove podsjeća se da je obaveznost (farz) davanja zekata na poljoprivredne proizvode jasno naglašena u Kur'anu i potvrđena riječima Poslanika Muahmmeda a.s., javlja MINA.

(Fena)

Zekat
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.