4.10.2020. 22:30
0
Pucnjavi na Jahorini pethodila svađa zbog djevojke?
Obračun na Jahorini završio je ranjavanjem. Ranjen je Banjalučanin Saša Bilić u koga je pucao Paljanin za kojim se još traga, javlja ATV.

Bilić je zadobio povrede potkoljenice i smješten je u bolnicu "Srbija", nije životno ugrožen. Nezvanično, pucnjavi je prethodila svađa i to zbog djevojke. Iz bolnice kažu da je ranjenom muškarcu metak i dalje u nozi i da slijedi operativni zahvat.

- Radi se u ustrelnoj rani lijeve potkoljenice. Pacijent je stabilan i nije životno ugrožen. U principu njemu će trebati operativno liječenje  pa će najverovatnije liječenje nastaviti u UKC Banjaluka. Urađena je imobilizacija noge i zaustavljeno je krvarenje. Došlo je do preloma kosti uslijed ranjavanja i treba to sad sanirati operativnim putem - kazao je Marko Kovačević, šef Urgentnog bloka JZU bolnica "Srbija".

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, potvrdili su da im je sinoć prijavljeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ugostiteljskom objektu na Jahorini i da je jedna osoba povrijeđena. Uviđaj je trajao nekoliko sati.

- Policijskoj upravi noćas oko pola 3 prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu na Jahorini došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojem je jedno lice povrijeđeno. Lice je primljeno u Dom zdravlja Pale, a zatim transportovano u JU Srbija gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Policijski službenici vrše uviđaj na licu mjesta, obavješten je tužilac OJT Istočno Sarajevo i u toku je preduzimanje svih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", izjavila je Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Očevici kažu da se čula buka i galama i onda je nastao haos. Policija je pretražila svaki pedalj. Kafići su opkoljeni, a sobe pregledane.  Ipak, napadač se navodno odmah nakon pucnjave dao u bijeg, a za njim se još traga.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.