5.10.2020. 11:16
0
Haos u mostarskoj Covid bolnici: Tokom vikenda preminulo šest osoba od koronavirusa, najmlađa imala 52 godine
U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminulo je šest osoba: muškarac iz Stoca rođen 1939. godine, muškarac iz Čapljine rođen 1968. godine, žena iz Čapljine rođena 1952. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1963. godine, žena iz Čapljine rođena 1937. godine i muškarac iz Mostara rođen 1934. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 28 bolesnika, od kojih je osam na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali klinički stabilno.

U SKB-u Mostar proteklog vikenda testirana su 922 uzorka od kojih je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivno 88, i to 67 iz Mostara, 7 iz Jablanice, 6 iz Konjica, 4 iz Čapljine, te po jedan iz Čitluka, Stoca, Ravnog i Prozora-Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 5884 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1919 rješenja, priopćili su iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.