14.10.2020. 21:51
2
Izetbegović: Dodik godinama usporava BiH
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović govorio je tokom gostovanja na BHT-u o problemima u funkcioniranju vlasti u našoj državi te brojnim političkim temama.

Između ostalog, kazao je da „Dodik i SNSD usporavaju BiH godinama“, da ništa ne prolazi, te da je „sve na štangasu.

Za izbore u Mostaru kazao je da se vratila demokratija tako da narod ima mogućnost izbora.

Za Vladu Kantona Sarajevo koju vodi Mario Nenadić kazao je da je pokrenula dobre projekte, ali da ima loš PR.

Kazao je, između ostalog, da se nikad ranije nije oglašavao o “Mini Šengenu”, a da se o odlasku Aljoše Čampare govorilo na Kolegiju SDA te da nije bilo diskutanata nakon što je on dao osnovnu informaciju.

- Razgovarali smo mi u više navrata… Ja ne bih vodio debatu s gospodinom Čamparom. Ako bude potrebe, mi ćemo se i dalje viđati, ali mislim da se to neće dogoditi - rekao je Izetbegović.

Zaključio je da Čampara izgleda “kao da mu se srce okrenulo od SDA”.

Kazao je da vjeruje u kandidatski status do sredine naredne godine.

Izetbegović je govorio o lideru HDZ-a Draganu Čoviću, za kojeg je kazao da „preko izbora tzv. legitimnih predstavnika želi potpuno kontrolu, a mi bi da se Domovi naroda koriste samo za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa“.

Čović je, naglasio je, plasirao tezu da će Bošnjaci „nadvaladati prvo Hrvate, a onda i Srbe, ali upravo se to dešava u RS-u sa Hrvatima i Bošnjacima“.

- Pola istine je cijela laž, ja sam dodao drugu polovicu istine i tražio od Hrvata da ne budu jednostrani i ne prave spregu sa Srbima koja će pritiskivati Bošnjake, a što može samo uništiti ovu zemlju i Hrvate u njoj, ako se bude kretalo nekim radikalnim stvarima – istaknuo je Izetbegović.

Na upit bi li išao sam kod Vučića, kazao je da bi.

- Ima broj, neka on mene nazove - rekao je Izetbegović.
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.