16.10.2020. 13:33
0
Radnici GRAS-a na protestima u 14:30, još uvijek bez plata i sa blokiranim računima
U 14:30 u krugu KJKP Gras bit će održani mirni protesti radnika zbog neisplaćenih plaća i računa firme koji su još uvijek blokirani, potvrdio je za Patriju Amir Muminović, predsjednik Sindikata GRAS-a.

On je potvrdio da je Vlada KS i usmeno i pismeno obaviještena o ovom protestu. Muminović ističe da je problem što sud traži posebno izjašnjenje za svakogo od 400 radnika koji su tužili KJKP Gras nakon čega bi se odblokirali računi firmi koje su banke blokirale. 

Muminović je kazao da će na proteste izaći radnici koji rade u zgradi i da će se saobraćaj nastaviti normalno odvijati koliko je to uopšte moguće ispoštovati u ovo teško vrijeme za Gras.

Radnici GRAS-a nisu dobili avgustovske plaće, a mnogi od njih bukvalno su zaduženi do grla i nemaju čime prehraniti porodice. 

Muminović je kazao da se Vlada KS maksimalno trudi ispoštvati potpisani sporazum ali da ne mogu utjecati na sud. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.