19.10.2020. 8:56
0
U protekla 24 sata u Općoj bolnici u Sarajevu rođeno 14 beba, i to 10 djevojčica i četiri dječaka
U protekla 24 sata, do jutros (19.10.) na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ je rođeno 14 beba i to 10 djevojčica i 4 dječaka.

Porodilište  Opće bolnice  koje je formirano početkom rata 1992. godine  danas  raspolaže sa 20 kreveta. Pacijenticama je na raspolaganju sedam dvokrevetnih soba s kupatilom,  ali zbog  povećanog obima posla  česte su situacije da se u sobe ubacuju dodatni kreveti , kako bi se  svim majkama izašlo u susret. U sklopu  Odjeljenja  je adaptirana porođajna sala s dva porođajna boksa te operaciona sala za hitne carske rezove. 

Porodilište u Općoj bolnici  je više od dvije decenije  u velikoj porodici „Prijatelja beba“ (Baby Friendly Hospital), koja podrazumijeva afirmaciju dojenja i majčinog mlijeka kao najvećeg dara prirode te je nosilac  i akreditacije za kvalitet. 

Svo osoblje  Opće bolnice posljednjih mjeseci  radi pojačanim tempom zbog velikog priliva pacijenata a svaki dan kroz dva trijažna punkta  ove ustanove prođe oko 1100 pacijenata.  

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.