24.10.2020. 21:46
1
Otvorena mreža pokrenula peticiju da se Batko brani sa slobode
Zaposlenici, prijatelji i poštovatelji rada OTVORENE MREŽE pokrenuli su onlinepeticiju kojom traže da Almiru Čehajiću Batku bude dozvoljeno da u istražnom postupku učestvuje sa slobode, kao i da se brani sa slobode!

Navode da je Čehajić narušenog zdravlja koje boravak u pritvoru može značajno pogoršati. Peticija se može potpisati ovdje.

"Osim toga, samo tokom 2020-te godine u Bosni i Hercegovini mogućnost i pravo da se brane sa slobode dobili su policijski inspektori osumnjičeni za primanje 20.000 KM mita; Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić koji su za 10 miliona javnog novca kupovali respiratore preko privatne firme za uzgoj malina; osumnjičeni za dilanje droge; osumnjičeni da je maloljetnika izbo nožem; petorica osumnjičenih za namještanje utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH; osumnjičeni da je organizator pokušaja ubistva; učesnici u tuči nakon koje je preminuo jedan učesnik; vijećnik Općine Novi Grad osumnjičen za primanja mita;  deportovani iz Sirije;  savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona; osumnjičeni za seksualno zlostavljanje i obljubu trinaestogodišnje djevojčice; osumnjičen za prevaru četiri lica iz Banjaluke i druga krivična djela; ljekar  osumnjičen da je počinio obljubu nad nemoćnim licem; članovi uprave Global Ispat koksne industrije Lukavac osumnjičeni za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.... Sve njih je Google izbacio SAMO za 2020-tu godinu!

U isto vrijeme OTVORENA MREŽA koju vodi Almir Čehajić Batko je pomogla skupljanje novca i obezbijedila mogućnost, te organizovala transplantaciju organa za više od 70 ljudi i na različite načine pomogla veliki broj ljudi.

Molimo vas da potpišite ovu peticiju i podržite nastojanje OM-a i ovlaštenog advokata da od nadležnih organa traže realizaciju ovog zahtjeva", navodi se u online peticiji. 


(Patria) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.