26.10.2020. 12:50
0
Krizni štab FBiH donio nove mjere: Više kreveta za oboljele od korone
Sve bolnice i klinički centri u FBiH moraće u narednom periodu povećati kapacitete za prihvat oboljelih od koronavirusa jedna je od najvažnijih mjera donesenih danas na sjednici Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, saznajemo od naših izvora.

To znači da će sve bolnice, koje to do sada nisu imale, morati dio kreveta izdvojiti za prijem oboljelih od Covida-19, a one koje su i do sada vršile prijem oboljelih moraju povećati broj kreveta za ovu namjenu.

Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH i danas je uputio apel svim stanovnisima da se pridržavaju ranije donesenih mjera, prije svega nošenja maski u zatvorenim prostorima, ali i na ottvorenom, čuvanjaa distance, izbjegavanje okupljanja, te povećane higijene ruku.

Više o danas donesenim odlukama govorit će članovi Kriznog štaba na pres konferenciji zakazanoj za 13:30,

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.