26.10.2020. 15:37
0
Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale
Delegacija Općine Centar Sarajevo obišla je danas lokalitet Prve transverzale na kojoj je izgradnja prve dionice počela u petak 23. oktobra. Riječ je o dionici između raskrsnica Ulice Halida Kajtaza sa Kranjčevićevom ulicom i sa Tešanjskom ulicom.

Potreba za izgradnjom transverzale iskazana je prije skoro četiri decenije.

U ime premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, prisutnima se obratio v.d. premijera ministar Anis Krivić.

- Veliki su napori učinjeni i prisustvujemo historijskom danu. Nadamo se da će se pokazati koliko je projekat koristan za građane Kantona Sarajevo - kazao je Krivić.

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem potcrtao je kako je početak radova na izgradnji Prve transverzale svečani čin koji je rezultat zajedničke koordinacije Kantona, općina Centar i Novo Sarajevo, općinskih načelnika, te nadležnih institucija.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je naglasio kako je ta općina do sada ulagala maksimalne napore kako bi se pitanje imovinsko-pravnih odnosa što prije razriješilo, te da će učiniti sve da se riješe i ostala pitanja u cilju što skorijeg početka izgradnje i druge dionice.

Direktor Zavoda za izgradnju KS-a Mirza Hulusić je istakao kako je ovo najznačajniji infrastrukturalni projekat u gradu, ali i općini Centar, s obzirom na to da je riječ o izgradnji autoputa koji prolazi kroz gradsku jezgru, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.