30.10.2020. 8:17
0
Dr. Drljević: Ako vlast ne sprovede odluke u djela, slijedi kolaps zdravstvenog sistema
I dalje se usložnjava epidemiološka situacija. Dr. Ednan Drljević iz Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš" s ciljem što efikasnijeg djelovanja još jučer je, kako je naglašeno, postavio ultimatum s ciljem boljeg funkcionisanja tretmana pacijenata zaraženih korona virusom.

Kazao je da izolatorij s kojim trenutno rade je predviđen za srednje i lakše kategorije bolesnika. Zabrinutost je veća jer se protokol faktički ne poštuje te već imaju jednog bolesnika koji im je proslijeđen bez ikakvog dogovora.

Vrijeme je da prestane prepucavanje između Opće bolnice i KCUS-a, kao i da prestanu održavati nepotrebne konferencije. 
Pozvan je Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić da izađe na teren i vidi šta se dešava. Pozvane su kantonalne vlasti da reagiraju. 

Dr. Drljević još jednom ponavlja šta će se desiti ako vlast odlučnije ne krene u uspostavljanje reda.

„Nadam se da će vlast sve ovo sprovesti u djelo jer u protivnom slijedi nepotreban kolaps zdravstvenog sistema. 

U ovom momentu mislim da vlast nema snage i znanja da detektuje propuste u sistemu, možda nekad u budućnosti“, kazao je Drljević za NAP.

Podsjećamo, da Opća bolnica mora osigurati 102 kreveta, a KCUS 450, s tim da Opća bolnica ne može liječiti teško oboljele pacijente.

Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo, ali i posljednjih mjera Federalnog kriznog štaba, od 26. oktobra, sve bolnice u Kantonu trebaju osigurati 30 posto svojih kapaciteta za liječenje oboljelih od Covid-19. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.