5.11.2020. 21:22
0
Večernji izvještaj sa KCUS-a: Otkriveno novih 159 slučajeva zaraze koronavirusom
U poslijepodnevnim i večernjim satima na KCUS-u su također završeni nalazi za testove na koronavirus. Među njima je otkriveno još 159 novozaraženih osoba, javljeno je sa KCUS-a.

Podsjećamo, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS je danas saopćio kako se broj zaraženih u Sarajevu povećao za 850 u odnosu na jučerašnje stanje, s tim da su među ovim nalazima i uzorci uzeti u toku prošle sedmice.

Inače, od početka pandemije do danas u BiH je koronavirusom zaraženo 57.517 ljudi, od kojih se oporavilo njih 31.219. Aktivnih slučajeva, odnosnbo oboljelih od koronavirusa, je 26.4125, dok nažalost 1.403 pacijenta su izgubili bitku protiv ove opake bolesti.

 U posljednja 24 sata u BiH su zaražene 1.992 osobe, dok su u istom periodu 43 pacijenta preminula.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.