6.11.2020. 15:21
0
Republički štab: Obustava nastave u RS, dezinfekcija prostorija zbog izbora
Republički štab za vanredne situacije održao je danas u Banjaluci 62. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković.

Na današnjoj sjednici, Štab je donio Zaključak o načinu rada osnovnih i srednjih škola i JU „Dom učenika“ Doboj usljed potrebe dezinfekcije prostorija.

"Ovim Zaključkom se obustavlja vaspitno-obrazovni rad u prostorijama svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj i JU „Dom učenika“ Doboj, u periodu od 16. novembra do 20. novembra 2020. godine, usljed potrebe dezinfekcije školskih prostorija osnovnih i srednjih škola i JU Dom učenika“ Doboj, zbog organizovanja lokalnih izbora 2020. godine i korištenja školskih prostorija kao biračkih mjesta".

Kako je navedeno u Zaključku, sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj su dužne da u periodu od 16. novembra do 20. novembra 2020. godine, organizuju nastavu na daljinu, korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je Republičku upravu civilne zaštite Republike Srpske da dezinfikuje prostorije školskih objekata, te JU „Dom učenika“ Doboj, koji će biti korišteni kao biračka mjesta, zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u navedenim ustanovama.

Takođe, zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i primjenjivaće se do 20. novembra 2020. godine.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o ustupanju objekta JU „Dom učenika“ Trebinje za potrebe COVID bolnice.

U Zaključku se navodi da, s ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i nastanka COVID-19 bolesti kod fizičkih lica u Republici Srpskoj, nalaže se ustupanje objekta JU „Dom učenika“ Trebinje za potrebe COVID bolnice, u skladu sa zahtjevom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Trebinje.

Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Gradski štab za vanredne situacije Grada Trebinje, da učenike koji borave u JU „Dom učenika“ Trebinje, smjeste u odgovarajuće objekte na području Grada Trebinje, vodeći računa o najboljem interesu učenika. I ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Republički štab za vanredne situacije danas je zaključkom odobrio i donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2. Za realizaciju ovog zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a Zaključak stupa na snagu danom donošenja, saopćeno je.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.