9.11.2020. 16:40
0
Žene iz SDA čestitale Kamali Harris: Vi ste inspiracija ženama na cijelom svijetu
Žene, članice Stranke demokratske akcije (SDA) uputile su čestitku novoizabranoj potpredsjednici Kamali Harris, povodom pobjede na nedavno održanim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

-Činjenica da ste prva žena u historiji koja je došla na ovu visoku poziciju šalje izuzetno važnu poruku, kada je u pitanju globalna težnja ka ravnopravnosti spolova.

Vaša dugogodišnja  uporna borba, najprije na poziciji javne tužiteljice, a zatim i članice Senata SAD-a, predstavlja inspiraciju ženama ne samo u SAD-u, već i širom svijeta, te pokazuje da se uporan trud, poštenje i znanje u konačnici isplate - navodi se u čestitki koju objavljuje pres-služba SDA.  

 Članice SDA naglašavaju da su  izbori imali  i ogroman moralno-simbolički značaj.

-Činjenica da su građani SAD dali podršku kandidatima koji su zagovarali toleranciju, međusobno poštovanje, zajedništvo i solidarnost predstavlja poruku čitavom svijetu, a naročito mlađim generacijama.

 Kao što je dobro primijetio jedan od komentatora ovih izbora u SAD-u, nakon Vaše pobjede i pobjede predsjednika Joea Bidena daleko je lakše roditeljima širom svijeta da svojoj djeci govore da istinske ljudske vrijednosti  vrijede, te nisu prepreka već prednost pri ostvarenju težnji i ciljeva.

 Uvjereni smo da ćete ostvariti najbolje moguće rezultate radeći zajedno sa predsjednikom Bidenom, čovjekom sa jedinstvenim osjećajem za pravdu, što je pokazao tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Tada, za razliku od mnogih drugih nije pristao da sjedi skrštenih ruku, već je stao u zaštitu žrtava, između ostalog i žena koje su bile žrtve masovnih i sistemskih silovanja - kaže se u čestitki, uz uvjerenje da  će nova administracija SAD-a  intenzivno podržavati jačanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.