18.11.2020. 10:48
0
Ulazi li SDP u Skupštinu Banja Luke: 2016. godine imali 164 glasa, 2020. imaju preko 2.500
Još uvijek traje prebrojavanje glasova u Banja Luci i kako kaže Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a još uvijek se bore za ulazak u Skupštinu.

"Ono sto znamo jeste da će nakon prebrojavanja glasova u Banja Luci SDP BiH imati sigurno preko 2000 glasova, a očekujemo nemali broj glasova iz dijaspore.

Trenutno svi kandidati sa izbornim štabom rade na usuglašavanju nemalog broja spornih biračkih mjesta. Moram istaći da GIK vrlo korektno postupa i da su spremni da sve eventualne nepravilnosti isprave.

Ono sto je sigurno SDP u Banja Luci raste, 2016. godine smo imali 164 glasa, 2018. godine 945 glasova, a 2020. godine ćemo imati preko 2500 glasova!

Napominjem da su nas mediji u RS potpuno ignorisali, da je naša kampanja bila jedna od najjeftinijih i da su ovo sve glasovi isključivo ostvareni na osnovu rada naših kandidata i ljudi koji podržavaju nasu ideologiju i program.

Iako trenutno imam najviše glasova ostajem pri stavu da ukoliko uspijemo da prođemo izborni prag vraćam mandat u korist partije i sljedećeg na listi po broju osvojenih glasova.

Hvala svima koji šaljete hiljade poruka podrške, mi ćemo se boriti do posljednje sekunde. Jos jednom hvala svim kandidatima koji i ovih dana rade dan noć da detektujemo eventualne nepravilnosti kojih je bilo.

Drugarice i drugovi idemo do kraja, ne zaboravite da nismo lagali građane Banja Luke, da smo ponosno rekli ovo smo mi, ovo je partija, ovo je Banja Luka, ovo je Bosna i Hercegovina", kazao je Mijatović.



(Patria) 

SDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.