18.11.2020. 13:37
0
Veliki broj građana u Maloj aleji: Cikotić i nadležni imaju rok od 24 sata
U Maloj aleji okupilo se veliki broj ljudi, prvenstveno građana Ilidže zbog ubistva njihovog sugrađanina koje se dogodilo sinoć u naselju Otes. Njega su nožem ubili migranti, a povrijedili još dva momka. Skup je danas organiziran spontano, a za kratko vrijeme okupili su se izrevoltirani građani.

 Zastupnik u Skupštini KS Dževad Poturak pozvao je ljude da se raziđu zbog epidemioloških mjera, ali su uspjeli poslati poruku vlastima. Poturak se obratio ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću-

„On je promašio profesiju i nek se skloni. Pitanje je ko je sljedeći. Mi ovdje nismo imali probleme kao što su u Krajini. Nema više dileme da ministar sigurnosti i nadležni rogani u roku od 24 sata da ljude koji su migranti da ih sklone sa ulica da ih stave u centre i deportiraju ih. Mi ih pazimo mi im doniramo mi ih hranimo, a oni nam vraćaju tako što su ubili našeg sugrađanina. Ima nas hrabrih koji ćemo suprostaviti svima njima. Mi smo civilizirani, mi smo topli ljudi, bojim se da toga više neće biti-Možete li zamisliti kako je ljudima u Krajini. 

Mi smo se okupili jako brzo i zbog mjera koje su na snazi molimo građane da se raziđemo i da vidimo šta će nadležne institucije uraditi. Imaju rok od 24 sata“, kazao je Poturak. 

Veliki broj ljudi pita ko će im garantovati za život. 

Na licu mjesta je i Muriz Memić koji je kazao da je na Ilidži izabran novi načelnik koji će raditi svoj posao. 

Novinarima se obratio i Nermin Muzur koji je kazao da su to momci koja su njegova generacija.

"Apelovao sam i na institucije. I u razgovoru s policijom sam saznao da ih je na području Ilidže 3.000. Svakodnevno naši sugrađani proživljavaju scene, a najviše u Blažuju. Imate problem jer su migranti smješteni i u neki privatni smještaj. Mora se staviti njihovo kretanje pod kontrolu. Nadam se da će se nadležni nakon sinoćnjeg slučaja uključiti i početi rješavati ove probleme", kazao je Muzur. 

Okupljeni građani iznijeli su svoje ogorčenje posljednjim nemilim događajem, ali kažu da već mjesecima žive u strahu zbog svakodnevnih tuča migranata. 

Pripadnici Uprave policije MUP KS upozorili su okupljene da krše epidemiološke mjere te su pozvali da se učesnici skupa raziđu. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.