18.11.2020. 17:23
0
Pala Vlada KS: Mario Nenadić podnio ostavku
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić (SBB) podnio je danas ostavku predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku (SDA). Ovim je faktički pala Vlada Kantona Sarajevo.

Nenadićev stranački šef Fahrudin Radončić podržao je njegovu odluku u sličnom duhu, spominjući pobjedu Četvorke koja svakako planira obarati aktuelnu vladu na čelu sa Strankom demokratske akcije.

U ostavci Nenadić navodi kako je svjestan da većina u Skupštini Kantona Sarajevo odavno planira izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi, te kako smatra da je njegova obaveza da "ubrza procese koji slijede", aludirajući na obaranje trenutne i dolazak nove Vlade Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.