24.11.2020. 8:41
0
Dom naroda PS BiH o izboru direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH
Danas će biti održana sjednica Doma naroda PS BiH, a na dnevnom redu je nekoliko zakonskih rješenja.

Na dnevnom redu je zahtjev delegata Denisa Bećirovića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, kao i njegov zahtjev za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Delegati će u drugom čitanju razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine.

Delagati će razmatrati niz izvještaja. Među njima i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Izvještaju o realizaciji Revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provođenje Aneksa VII. Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je imenovanje sedam članova Ureda za razmatranje žalbi u Sarajevu - Izvještaj o utvrđivanju liste uspješnih kandidata za imenovanje sedam članova Ureda za razmatranje žalbi u Sarajevu, dostavljen od Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje procedure imenovanja sedam članova Ureda za razmatranje žalbi u Sarajevu, broj: 01,02-50-14-1183-4/20 od 13. 10. 2020.

Delegati će razmatrati i izbor direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH - Izvještaj o utvrđivanju prijedloga rang-liste kandidata za izbor direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, dostavlјen od Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Inače, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zasjedao je posljednji put 8. oktobra 2020. godine, dok je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH održan 14. oktobra 2020. godine i u parlamentarnom kalendaru nema nikakvih naznaka novoj sjednici.

(Patria) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.