24.11.2020. 14:50
0
Općoj bolnici uručena donacija zaštitne opreme vrijedne 168.000 KM
Richard Maša, šef Kooperacija pri Delegaciji Evropske unije u BiH i Erna Baratha, brigadni general EUFOR-a, sa saradnicima, uručili su danas osoblju Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo vrijednu donaciju medicinske zaštitne opreme koja sadrži zaštitna hiruška odijela, zaštitne rukavice i navlake za obuću. Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 168.000 KM.

Oprema je nabavljena sredstvima Evropske unije kroz projekte koje provodi UNDP BiH pružajući podršku medicinskom osoblju u borbi protiv Covid-19, saopćeno je iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

- Za potrebe medicinskih ustanova u BiH izdvojili smo sedam miliona eura za nabavku visokosofisticirane medicinske opreme kao i za zaštitnu medicinsku opremu. Veći dio opreme je već dostavljen, a očekujemo da će ostatak biti isporučen narednih sedmica – kazao je Maša i naglasio da će Evropska unija nastaviti pružati podršku BiH.

Logističku podršku u isporuci opreme pružila je misija EUFOR-a u BiH.

-Ponosan sam na svoj tim iz EUFOR-a koji je omogućio isporuku ove ključne opreme koju je donirala Evropska unija. Time smo doprinjeli da medicinsko osoblje bude zaštićeno dok radi svoj posao i liječi pacijente pogođene koronavirusa- kazao je brigadni general EUFOR-a Baratha.

Evropskoj uniji, EUFOR-u i UNDP-u se uime osoblja Opće bolnice zahvalio prim.dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjela i prof. dr. Haris Vranić, pomoćnik direktora za medicinske poslove.

Naglasili su da se zaštitna oprema brzo troši i da će ova donacija dobro doći. Podsjetili su da je trenutno u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove na liječenju oko stotinu srednje teških i teških pacijenata, navodi se u saopćenju.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.