25.11.2020. 8:12
0
Čestitke povodom Dana državnosti BiH
Brojne čestitke upućene su povodom 25. novembra Dana državnosti BiH.

Osim članova Predsjedništva BiH, čestitke su pristigle sa svih nivoa vlasti.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra Dana državnosti BiH.

“Za Bosnu i Hercegovinu, njene narode i narodnosti, građane i njihovu zajedničku budućnost nemjerljiv je značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, na kojem su ponovo potvrđeni državnost i kontinuitet naše domovine, te jasno i glasno izražena volja njenih naroda i građana za zajednički život. Stoga je naša dužnost da Bosnu i Hercegovinu stalno izgrađujemo kao državu vladavine prava i jednakosti svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Također smo dužni generacijama koje dolaze ostaviti u naslijeđe pravno uređenu i ekonomski snažnu državu, te im prenijeti ljubav prema Bosni i Hercegovini. To je naš dug prema našoj jedinoj domovini.

Od početka svog mandata ova vlada radi na napretku naše zemlje. Iako usporeni trenutnom teškom situacijom koja je zatekla cijeli svijet, stalno nastojimo ublažiti posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusa, prvenstveno kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi, ali i oporavila i stabilizirala ekonomija. Naš cilj i dalje ostaje isti, da i u ovim izazovnim vremenima, ispunimo sve zahtjeve kako bi Bosna i Hercegovina postala članica Evropske unije. Iskreno vam čestitam Dan državnosti i pozivam da zajednički stvaramo bogatiju i ljepšu, našu jedinu domovinu, Bosnu i Hercegovinu”.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti BiH.

“U Mrkonjić Gradu je prije 77 godina donesena historijska odluka kojom je obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. Učesnici zasjedanja ZAVNOBIH-a ovu odluku su donijeli u veoma teškim vremenima, u jeku borbe protiv fašizma, vodeći se idejom ravnopravnosti i nedjeljivosti. Ujedinjeni oko tih principa, nastavljamo graditi društvo u kojem će svaki građanin biti ravnopravan, osjećati se sigurno i imati mogućnost da gradi bolju i prosperitetniju budućnost za sebe i svoju porodicu”.

Predsjednik NBL-a i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić građanima je čestitao Dan državnosti BiH.

“Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u svoje lično ime i u ime Općine Stari Grad Sarajevo upućujem iskrene čestitke svim građanima naše općine i Bosne i Hercegovine uz želju da i ubuduće zajedno radimo na jačanju naše domovine, međusobnom poštovanju, toleranciji i napretku. Svi koji volimo svoju zemlju imamo obavezu da se borimo za očuvanje njene cjelovitosti i suvereniteta. Istovremeno, ne smijemo zaboraviti brige i potrebe nijednog pojedinca i moramo staviti sve raspoložive resurse u službu naših građana. Ovo je posebno važno u momentu kada se naša zemlja suočava sa pandemijom korona virusa, a koja je ostavila ogromne posljedice i na naše društvo. Danas više nego ikad, moramo biti oslonac za naše građane, jer državu čine ljudi i oni su njena najveća snaga. Domovina se voli tako što volite ljude koji žive u njoj, brinete o njihovim potrebama i svojim djelovanjem doprinosite boljim uslovima za život i ostanak građana u Bosni i Hercegovini. To je princip na kojem mi djelujemo i na tome ćemo istrajati i ubuduće. Zato, svim građanima Općine Stari Grad, Sarajeva i Bosne i Hercegovine poručujemo da ćemo se i dalje boriti za bolji život i napredak svih nas”, naveo je Hadžibajrić.

Hrvatska stranka u BiH čestitala je Dan državnosti BiH koji je potvrdio identitet i državnost Bosne i Hercegovine, obnovu povijesne državne tradicije naše domovine, te očuvao njen identitet i učvrstio državno-pravni suverenitet.  

“Obilježavajući ovaj blagdan prisjećamo se bogate dugogodišnje historije kroz koju smo uspjeli sačuvati državnost i kontunuitet Bosne i Hercegovine, jednako otvorenu za sve njene narode i građane. Tim povodom svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine za 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke”.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.